DiGiPrime.hu

Váltás asztali verzióra Regisztráció Bejelentkezés

Karcsúsít a Lenovo a YOGA 530 81EK00ESHV- val

lenovo yoga 530 digiprime.hu

Régen volt utoljára notebook a kezemben, ezért is örömmel vettem, amikor megérkezett hozzánk a YOGA 530 81EK00ESHV. Régóta szerettem volna testközelből kipróbálni egy hasonlóan sokoldalú gépet, ami még a pénztárcákat sem készteti rettegésre.

 

Az LENOVO Yoga 530 laptop teljes kínálatát a DigiPrime laptop bolt és webáruházban a linkre kattintva találod:

LENOVO Yoga 530 laptop

Annak idején az egyetem alatt be akartam szerezni egy Yogát, mert szerettem volna egy olyan notit, amit magammal cipelhetek előadásokra, és ott több fronton is kiszolgál. Akkoriban egy másik készüléket nyúztam, egy hétköznapi Samsung laptopot, aminek megvoltak a hátrányai. Egészen pontosan az, hogy amikor az előadó egy ábrával akart érzékeltetni egy példát és kérte, hogy mi is rajzoljuk le ugyanazt a füzetünkbe, akkor én, aki papírt és ceruzát a középiskola lezártával szerettem volna eltemetni, nos, hoppon maradtam. Ekkor izzott fel bennem először a vágy, hogy birtokoljak egy olyan készüléket, ami részben laptop, részben pedig tablet. Izgalmasnak tartottam a két koncepció összeházasítását, mert nem csak arra alkalmas, hogy irodai munkát végezzünk rajta, de az érintőképernyő igazán sokoldalóvá teszi.

A hozzánk beérkezett darab az 530-asok közül az alábbi konfiggal fut:

  • Intel Core i5-8250U (4 x 1,60GHz / 3,40GHz Turbo, 6 MB Cache) processzor
  • 14" FULL HD (1920x1080) LED Touch IPS kijelző
  • 8GB DDR4 2400MHz RAM
  • 256 GB PCIe SSD
  • Intel UHD Graphics 620 integrált grafikus kártya

Már az adatok alapján evidens, hogy ez a gép nem alkalmas igazán komoly grafikai munkákra, például ha egyidejűleg futtatjuk a Google Chrome-ot és az Adobe Photoshopot azonnal meg fogjuk érezni a 16 GB RAM hiányát. Amiben a Yoga 530 ideális partner, abban remekül teljesíti, vagyis irodai eszköznek mintaszerű és játékra is alkalmas, ha nem várjuk el tőle, hogy ultrán fussanak a legfrissebb címek. Ezzel a konfigurációval az csak a nagy teljesítményt igénylő játékok hajtják meg annyira, hogy látványos lassulást vegyünk észre. Ráadásul sokáig bírja töltés nélkül, akár 10 órás üzemidővel is számolhatunk. Amire érdemes odafigyelni ennél a gépnél, az energiatakarékkoság manuális beállítása, mivel az alapértelmezett beállítások megtartásával szemmel láthatóan gyorsabban fog merülni a készülék, mint amennyit egy kis odafigyeléssel kisajtolhatunk belőle. Mindezek mellett a 1,6 kg-os súlyával aligha nevezhető nehéznek, ezért egyszerű szállítani, a használata pedig kényelmes és biztonságos. A billentyűzet alatt található egy ujjlenyomatolvasó, aminek hála egyszerre tudhatjuk biztonságban az adatainkat és oldhatjuk fel könnyen a készüléket.

A YOGA 530 ezen formája a munkában és az iskolában is megfelelő társ lehet. De azt se felejtsük el, hogy akadnak olcsóbb modellek, amik kedvezőbbek lehetnek az egyetemisták pénztárcájának. 191 900 forinttól akad olyan változat, ami már nem integrált Intel VGA-val érkezik: ilyen például a YOGA 530 - 2200U, amihez már AMD Radeon RX Vega 3-as kártya dukál.

Az LENOVO Yoga 530 laptop teljes kínálatát a DigiPrime laptop bolt és webáruházban a linkre kattintva találod:

LENOVO Yoga 530 laptop

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telszam mobile ugyfelszolg mobile

2012 - 2019 © DiGiPrime.hu
Optimized for Google Chrome

Fel Asztali változat

boutique Biztos benne, hogy szeretne átváltani az asztali verzióra?