DiGiPrime.hu

Váltás asztali verzióra Regisztráció Bejelentkezés

ASUS TUF Gaming FX505GD – A megújult „The Ultimate Force” (A végső erő)

asus rog tuf fx505gd digiprime.hu

Sziasztok!
Mikor ezeket a sorokat olvassátok, már megjelent az általam tesztelt ASUS TUF Gaming FX505. A jelenleg is elérhető öregebb tesóról készített cikket ITT olvashatjátok el. Jelen alanyunk esetében fő változás a külsőt és a burkolatot érte, ami nagyon jól áll az ASUS TUF Gaming FX505-nek, de senkit ne zavarjon meg, az angol billentyűzet ugyanis ezzel csak a tesztalanyunk redelkezik. A Magyarországon forgalomba kerülő verziók, már magyar lokalizációs billentyűzettel lesznek elérhetőek. De szépen vegyünk sorba mindent.

Az ASUS TUF Gaming FX505GD laptop teljes kínálatát a DigiPrime laptop bolt és webáruházban a linkre kattintva találod:

ASUS TUF Gaming FX505GD laptop

asus rog tuf fx505gd 01 digiprime.hu asus rog tuf fx505gd 02 digiprime.hu

Három színben lesz elérhető a laptop. Az általam is tesztelt és a képeken látható Arany Acél, a kicsit vadabb Vörös Anyag és a legkeményebb Vörös Fúzió. Itt megtekinthetitek az Asus hivatalos oldalán az általam említett színeket. Viszont a változás nem csak a színösszeállítást érintette, hanem az összeszerelést illetve az anyaghasználatot is. „KEMÉNYEBB A HAGYOMÁNYOSNÁL” ez azt jelenti, hogy megannyi megpróbáltatáson esett át a ház, mire teljesítette a MIL-STD-810G tesztek sorát. Így jobban bírja a hőmérsékletváltozást, a folyamatos napfényt, a légnyomásváltozást és nem utolsó sorban a rázkódást. Ez viszont még nem a vége. A laptop alján lévő hatszög kialakítás, további szerkezeti merevítést biztosít, kiegészítve a modern és agresszív vonalakat.

asus rog tuf fx505gd 03 digiprime.hu asus rog tuf fx505gd 06 digiprime.hu

Hardver

Esetünkben a jelenleg legfejlettebb processzor dübörög a motorház alatt. Nagyon nem fogja megizzasztani semmi az Intel I5 és I7 nyolcadik generációs H jelölésű erőművét. A memória természetesen, mint minden Gamer társ esetében, itt is 32GB-ig bővíthető kettő SO-DIMM slot-ban. Ami igaz nem újdonság, de örülhetünk, hogy a bővítést akár 2666 Mhz-en ketyegő rammal is végezhetjük. A háttértár pedig kényünk kedvünk szerint változtatható, ami ebben az esetben kiemelendő, hogy az SSD a gyorsabb PCIe® Gen3.

A tesztelt konfiguráció:

  • Intel Core i7-8750H (6 x 2,20GHz / 4,10GHz Turbo, 9MB Cache)
  • 15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt
  • 8GB DDR4 2666MHz
  • 1000 GB SATA 5400rpm + 128 GB PCIe SSD

A laptop teszt konfiguráció, a megjelenést követően Magyar lokalizációval érhető el.

asus rog tuf fx505gd 04 digiprime.hu asus rog tuf fx505gd 05 digiprime.hu

Csatlakozók

Maradt a már megszokott port elrendezés. Csak az laptop bal oldalán helyezkednek el csatolók (szemből). Az RJ45 segítségével biztos, hogy minden esetben a legjobb internet kapcsolat lesz elérhető számunkra, akár a saját, akár a teljes értékű HDMI 2.0-án csatlakoztatott monitoron játszunk. USB-ből három található a laptop oldalán, amiből kettő darab 3.0, egy pedig az öreg motoros 2.0. Amin meglepődtem, hogy az SD kártya olvasó nem kapott részvételt ezen a rendezvényen, így Őt ne is keressük.

asus rog tuf fx505gd 07 digiprime.hu asus rog tuf fx505gd 08 digiprime.hu

Kijelző

A kijelző mérete, nem változott, jelenleg is a 15,6” lesz a mérvadó. Ami viszont lenyűgöző az a NanoEdge dizájnnak köszönhető 6,5mm-es káva. Talán még sosem érezhettük magunkat ennél jobban a játékban. IPS szintű Ultra-Wide Viewing Angles panellel csodálhatjuk kedvencünket és ahogy a képen is láthatjátok, nincs probléma sem a betekintési szöggel, sem a 100%sRGB színlefedettséggel.

asus rog tuf fx505gd 09 digiprime.hu asus rog tuf fx505gd 10 digiprime.hu

Összességében, igaz vannak hiányosságai, de a megerősített ház, az eszméletlen jó kijelző, a billentyűzet (nagyon sok dolgot tudnék még ide sorolni) feledteti velünk az említett apró hiányosságokat. Amire viszont kíváncsi leszek az a besorolási ár. Előérzetem szerint nagyon jól fognak járni a Gamer csoport gyarapítói.
Köszönöm, hogy itt voltatok!

asus rog tuf fx505gd 11 digiprime.hu asus rog tuf fx505gd 12 digiprime.hu asus rog tuf fx505gd 13 digiprime.hu

Az ASUS TUF Gaming FX505GD laptop teljes kínálatát a DigiPrime laptop bolt és webáruházban a linkre kattintva találod:

ASUS TUF Gaming FX505GD laptop

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telszam mobile ugyfelszolg mobile

2012 - 2019 © DiGiPrime.hu
Optimized for Google Chrome

Fel Asztali változat

boutique Biztos benne, hogy szeretne átváltani az asztali verzióra?