DiGiPrime.hu

Váltás asztali verzióra Regisztráció Bejelentkezés

ASUS ROG Zephyrus M GM501GM – Az Asus és a Gamerek Excalibur-ja.

asus rog zephyrus m gm501gm digiprime.hu

Sziasztok. Nem is tudom, hol kezdjem. Ez a laptop egyszerűen meseszép. Amennyiben az Asus nem a Zephyrus M GM501GM-re a legbüszkébb, elsírom magam. Ebbe a laptopba szinte lehetetlen belekötni és nem csak a külsöjére gondolok. Jó, lehet mondani, de az ára, viszont ha belegondolunk a teljesítménybe, ami bezsúfolásra került egy ekkora testbe, nem is tűnik vészesnek. De inkább nézzük is meg, miben tér el a Zephyrus M GM501GM a versenytársaktól.

Az ASUS ROG Zephyrus M GM501GM laptop teljes kínálatát a DigiPrime laptop bolt és webáruházban a linkre kattintva találod:

ASUS ROG Zephyrus M GM501GM laptop

asus rog zephyrus m gm501gm 01 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 02 digiprime.hu

A külsejét szemügyre véve azonnal feltűnik, hogy nem egy mindennapi laptoppal van dolgunk. Nagyon vékonyra sikeredett az Asus Zephyrus M GM501GM, így elnyerte a ROG ultravékony gaming AAA címet. Így sokat nem jelent, viszont ha azt mondom, hogy mindössze 1.99 cm? Azért az elég klafa szerintem, főleg úgy, hogy választhatunk Nvidia GTX 1060 és Nvidia GTX 1070 között. Na, erről beszéltem a cikk elején. Mondhatjuk, hogy drága, de mindent összevetve és összehasonlítva más gyártók vagy modellek áriával, már rögtön nem tűnik olyan magasnak az ár. A borítás természetesen fém, ami már megszokott ebben a kategóriában. A külseje inkább tűnik egy prémium üzleti laptopnak mint Gamer-nek, viszont ez azért dicséret mert nagyon sokan keresik ezt. Amennyiben nagy teljesítményre van szükségünk, viszont a bemutatót is ugyan azon laptopon kell végeznünk, na abban az esetben jó, ha ASUS ROG Zephyrus M GM501GM-ünk van. A dizájnhoz pedig csak hozzá ad, hogy mikor felnyitjuk a kijelzőt, szerelmünk kicsit megemelkedik és a szellőzők szabaddá válnak.

asus rog zephyrus m gm501gm 03 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 04 digiprime.hu

Tesztelt laptop specifikációja:

Processzor: Intel Core i7-8750H (6 x 2,20GHz / 4,10GHz Turbo, 9MB Cache)
Kijelző: 15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS 144Hz
Memória: 16GB DDR4 2666MHz
Videókártya: nVidia Geforce GTX 1060 6GB GDDR5

asus rog zephyrus m gm501gm 05 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 07 digiprime.hu

Hardver tekintetében a legkorszerűbbekkel van szerelve, ami elé jelenleg semmi nem gördít akadályt. Lehetőségem szerint több játékkal teszteltem, és FHD felbontásban teljes részletességgel futtatott mindent minimum 60 képkocka/másodperces sebességgel. Pedig volt közte egy kettő nehezebb cím is (Tom Clancy's The Division, The Witcher 3). Az említett második game igaz nem tartotta a folyamatos képkocaszámot, viszont 40 FPS alá soha nem esett. Persze nem az általam tesztelt Asus Zephyrus M GM501GM a legcombosabb konfig, így az említett értékek opcionálisak. A kijelző IPS panellel rendelkezik méghozzá 144Hz- re képes, így megfelelő játék esetében eszméletlen látvány. Amennyiben nem érnénk el a megfelelő képkockaszámot sem kell aggódnunk, ugyanis G-sync támogatást is kapunk.

asus rog zephyrus m gm501gm 09 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 10 digiprime.hu

A csatlakozók kérdése mindenkit másképp érint. Személy szerint bőven elvagyok a négy USB 3.0 és egy USB C (thunderbolt) portal. Videó és hang kezelésére pedig a megszokott HDMI és Display kimenet is helyet kapott a laptop oldalán. A billentyűzet ebben az esetben is rendelkezik az Aura Sync funkcióval, így olyan színre állítjuk, milyenre mi akarjuk. A szoftverek, melyek az ASUS ROG Zephyrus M GM501GM testre szabását és teljesítményének monitorozását szolgálják, fel sem lehet sorolni. Azért megpróbálom :) :

  • ROG Gaming Center
  • GameFirst V
  • Splendid
  • Sonic Studio & sonic Radar III
  • Aura Core 2.5
  • Xsplit Gamacaster
asus rog zephyrus m gm501gm 06 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 08 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 14 digiprime.hu

Mivel az egyik hobbim a játék, így gondolkodás nélkül elfogadnám bajtársamnak az Asus Zephyrus M GM501GM-t. Abban az esetben pedig, ha a munka részére gondolok (képszerkesztés, renderelés, videóvágás, tervezés) csak javasolni tudom. Viccet félretéve. Aki stílusosan szeretne hardverigényes programokkal nekik ez kötelező vétel. Köszönöm, hogy itt voltatok.

asus rog zephyrus m gm501gm 11 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 12 digiprime.hu asus rog zephyrus m gm501gm 13 digiprime.hu

Az ASUS ROG Zephyrus M GM501GM laptop teljes kínálatát a DigiPrime laptop bolt és webáruházban a linkre kattintva találod:

ASUS ROG Zephyrus M GM501GM laptop

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telszam mobile ugyfelszolg mobile

2012 - 2016 © DiGiPrime.hu
Optimized for Google Chrome

Fel Asztali változat

boutique Biztos benne, hogy szeretne átváltani az asztali verzióra?