DiGiPrime.hu

Váltás asztali verzióra Regisztráció Bejelentkezés

HP Omen laptop – végre a HP is beszállt a játékba!

HP Omen laptopA HP stílusos és teljesítményben erős HP Omen laptopjával leginkább a játékosok érdeklődését akarja felkelteni, így konkurálva az Alienware, az MSI és a Lenovo egyes modelljeinek. A gamer laptopok egyre népszerűbbek, és ezért az egyik legnagyobb számítógép és laptop gyártó is arra a következtetésre jutott, hogy ideje piacra dobni a mobilis játékosoknak tervezett HP Omen laptopot. Erőssége leginkább kis tömegében, a vékony profilban és a viszonylag erős felszereltségben rejlik.

HP Omen laptop – vékony kivitelezés dicséretes hűtésrendszerrel

A HP Omen laptopot leginkább a gyakran úton levő felhasználók fogják értékelni, mivel csak 19,9 mm vastag, és a súlya is mindössze 2,1 kg. Szerencsére a súly nem ment a felhasznált anyagok kárára, mivel a laptop megmunkált alumíniumból készült, a fekete kivitelezés pedig kellő eleganciát sugároz. A munkafelületet a billentyűzet két oldalán elhelyezett rács egészíti ki, amely alatt a hangfalak találhatóak. A HP Omen laptop feltűnik a gamer laptopoknál már-már kötelező piros színű billentyűzetével, melyből hiányzik ugyan a numerikus rész, viszont a bal oldalán hat tetszés szerint programozható billentyű található. Nem maradhat el természetesen a billentyűzetvilágítás sem, melynél hét különböző zóna és szín állítható be. Ezen felül megvilágítást kaptak még a hangfalakat rejtő rácsok, ami még jobban kiemeli a notebook gamer jellegét. Első pillantásra is feltűnik a ténylegesen is óriási touchpad, mely támogatja a multitouch-ot. A HP fejlesztett az új modelljei hűtésrendszerén, nincs ez másképp a HP Omen laptopnál sem. A meleg hő elvezetéséről két alsó és egy hátsó ventilátor is gondoskodik, természetesen a hozzájuk tartozó szellőzőnyílásokkal. Ami a felszereltségét illeti, nem sokban különbözik a konkurens gamer laptopoktól: négy USB 3.0, Full HD webkamera két mikrofonnal, mini displayport, HDMI és kombinált Jack-csatlakozó áll rendelkezésünkre. Ami kimaradt a HP Omen laptopból, az az ethernet-port, melyet a HP USB adapterrel (átalakítóval) pótol.

hp-omen-1

HP Omen laptop – a gyorsaság mindenek felett

A HP Omen laptop alapja a négymagos Intel Core i7-4710HQ processzor, melynek alap órajele 2,5 GHz, turbó módban ez akár 3,5 GHz-re növelhető. Az integrált grafikai chip-en kívül rendelkezésre áll még az Nvidia GeForce GTX 860M grafikus kártya. Igaz, hogy középkategóriás kártyáról van szó, de már Maxwell technológiával készült. A grafikus kártya 2 GB saját memóriával rendelkezik, de 4 GB-al is elérhető. Alap verzióban a HP Omen laptop 8 GB memóriával (DDR3 1 600 MHz, bővítés lehetősége 16 GB-ig) egy 128 GB SSD tárhellyel rendelkezik. Magasabb árért elérhetőek PCI Express csatolós 256 GB vagy 512 GB SSD tárhellyel rendelkező modellek is.

hp-omen-3

HP Omen laptop – első osztályú multimédiás élmény

A HP Omen laptop a BeatsAudio technológiával kombinálva kínálja két, az univerzális felhasználásra optimalizált hangszóróját. Ezáltal biztosítva van a felhasználó számára a jó minőségű gazdag hangzás. Annak ellenére, hogy egy gamer notebookról van szó, a HP Omen laptop teljes mértékben megfelel az otthoni multimédiás felhasználásnak is. Az ismerősökkel történő videó chat is garantálva van, köszönhetően a TrueVision HD kamera technológiának.

hp-omen-4

HP Omen laptop – vélemény

Kérdés, hogy lehet-e egyáltalán a HP Omen laptopot kritizálni, mivel egy kiváló felszereltséggel rendelkező gamer notebookot dobott piacra az amerikai gyártó. Pedig más gyártókkal (Lenovo, Asus, MSI) ellentétben a HP nem arról híres, hogy már-már futószalagon kínálja különböző gamer modelljeit. Ha az volt a fő céljuk, hogy egy vonzó, erős és mégis mobilis alternatívát kínáljanak a játékosok számára, akkor meg kell hagyni, tisztességes munkát végeztek.

hp-omen-2

Irány a webshop:

HP Omen 15 - i7-4710HQ, 15FULL HD, 256 GB, 8GB, Geforce GTX 860M 4GB, Win8.1

651590 Ft
Részletek

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. telszam mobile ugyfelszolg mobile

2012 - 2015 © DiGiPrime.hu
Optimized for Google Chrome

Fel Asztali változat

boutique Biztos benne, hogy szeretne átváltani az asztali verzióra?